De ideale afwerking bij renovatie en nieuwbouw

De ideale afwerking bij renovatie en nieuwbouw

Gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips die aan beide zijden is voorzien van karton. Vandaar de benaming gipskartonplaten of gyproc. Zij hebben als grote voordeel dat ze gemakkelijk te verwerken zijn. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie wordt dit materiaal gebruikt voor het afwerken van wanden of plafonds. Zij hebben een goede brandwerende en akoestische eigenschap.

De vele voordelen van gyproc

Het plaatsen van de gyproc dient te gebeuren op een egaal oppervlak.  Reno Invest Pro heeft ervaren vakmannen die indien nodig deze aanpassingen kunnen uitvoeren. Dit kan het aanbrengen van een houten belatting of metal studs zijn.  Terwijl u deze aanpassingen laat uitvoeren is het misschien het ideale moment om ondertussen de wanden (extra) te isoleren. Hiervoor doet Reno Invest Pro steeds een beroep op Isol Invest, gecertificeerd aannemer voor het uitvoeren van isolatiewerken hellend dak, spouwmuren, binnenmuren en buitengevels. Deze kleine extra investering zal u uiteindelijk zowel op akoestisch als op thermisch vlak extra comfort bieden.

Gyproc, toepasbaar in zowat iedere ruimte

Wist u dat er in vochtige ruimtes zoals een badkamer, waterwerende gispkartonplaten gebruikt worden?  Deze plaat kan u herkennen aan de groene kleur. Een standaard gipskartonplaat heeft een witte kleur. Wenst u gipskartonplaten met een hogere brandwerendheid en een betere geluidsisolatie, dan werken wij met de diamond board gipskartonplaten. Deze platen zijn enorm stootvast en kunnen ook in een vochtige ruimte gebruikt worden.  Deze plaat heeft een blauwe kleur.