Luchtgommen, back to basics

Luchtgommen, back to basics

Het authentieke karakter van een zolder behouden, een keuken terug in oorspronkelijke staat brengen…. De mogelijkheden met het luchtgommen zijn haast eindeloos. Naast het luchtgommen van hout kan je deze techniek ook toepassen op metaal, steen, glas….

 

Blaas nieuw leven in met het luchtgommen

Een prachtige keuken maar helaas teveel vernis erop geplaatst waardoor deze oubollig is?  Een toffe kast van oma gekregen maar past deze niet in uw interieur?  Geen nood, deze materialen kunnen door Reno Invest Pro terug in oorspronkelijke staat hersteld worden. Het luchtgommen van hout is het geleidelijk verwijderen van laagje per laagje (vernis, verf), back to basics.. Daarna kan dit meubel volledig aangepast worden aan uw interieur.

Luchtgommen versus zandstralen

Luchtgommen gebeurd door het stralen onder lage druk van een zachte afgeronde korrel, hierdoor worden beschadigingen vermeden.  Tijdens het luchtgommen zal u veel minder stof hebben dan tijdens het zandstralen. Bovendien is dit een ecologische toepassing!  Er worden geen chemische producten gebruikt en door het recycleren van de meubels zal er minder hout verwerkt worden. Om deze techniek toe te passen heeft Reno Invest Pro enkel lucht en mineraalkorrels nodig.  Doordat dit machinaal gebeurd, is het luchtgommen minder arbeidsintensief wat u enkel ten goede zal komen.

Nog enkele voordelen van het luchtgommen

  • Er komt geen water aan te pas (hout wordt niet nat)
  • Kan nadien onmiddellijk behandeld worden
  • Kan op bijna ieder oppervlak toegepast worden
  • Door de lage druk zal het hout niet gaan splenteren
  • Door het luchtgommen hoeft er nadien niet meer geschuurd te worden
  • Meubels kunnen bij ons in het atelier behandeld worden

 

Hip, trendy, nostalgisch,betaalbaar

Na het luchtgommen kan je het hout gaan behandelen. Reno Invest Pro heeft ervaren vakmensen die deze behandeling voor u kunnen uitvoeren.  Dit kan het behandelen tegen houtworm zijn, het herstellen van krassen of putten of het aanbrengen van een eind- of afwerkingslaag.

Reno Invest pro gebruikt voor de behandeling van uw hout de producten van Rubio Monocoat. Deze materialen zijn ecologisch, eenvoudig in gebruik en kunnen op alle houtsoorten gebruikt worden. Wenst u de naturele look van uw hout te behouden of heeft u liever een kleur dat bij uw interieur past, dit vormt geen enkel probleem.

Laat uw hout weer stralen dankzij het luchtgommen

Heeft u iets wat gereinigd mag worden? Wij komen graag ter plaatse om dit samen met u te bespreken.

Contacteer ons vrijblijvend