Professionele pleisterwerken - schildersklaar!

Reno Invest Pro staat garant voor perfecte pleisterwerken

Het pleisterwerk vormt de basis voor de afwerking van de wanden en het plafond. De manier waarop deze pleisterwerken uitgevoerd worden is dan ook van groot belang voor het eindresultaat. De stukadoors of plakkers van Reno Invest Pro zorgen voor een recht en glad oppervlak.

Schilderklare afwerking

Nadat de gipskartonplaten op een egale wand geplaatst werden dient er niet zoveel meer gepleisterd te worden. Een van de vele voordelen om met gyproc te werken is dat u bijna onmiddellijk kan starten met het schilderen en behangen.  Enkel de afgeschuinde langskanten, wordt ook ABA genoemd, dienen nog bepleisterd te worden. ABA is de plaats waar de platen tegen elkaar komen. Reno Invest Pro kiest voor een hoge afwerkingsgraad en zal de gyprocplaten RF3 gaan afwerken. Dit houdt in dat er 3 pleisterlagen boven de voegband aangebracht worden en dat na het uitdrogen de pleister nog opgeschuurd zal worden.  Binnen- en buitenhoeken alsook de veluxen worden mee uitgewerkt. Na deze werken staat de ruimte schilderklaar. Hiermee willen wij niet zeggen dat u onmiddellijk mag starten met de schilderwerken. Nee, schilderklaar wil zeggen dat er geen bijkomende voorbereidende werken zijn voor u of uw schilder.

Te vroeg schilderen zal ervoor zorgen dat de verf zal afbladeren. Om zeker te zijn dat uw muren voldoende droog zijn kan u dit gaan uitmeten met een vochtigheidsmeter. Bij een droge plaatsing waarbij alleen de ABA opgevoegd werd hangt droging af van de ruimte en de weersomstandigheden. Bij een natte plaatsing, wanneer de pleisterwerken rechtstreeks op de muur aangebracht worden raadt men aan om een half jaar te wachten vooraleer te schilderen.

Het uitpleisteren van muren of de ABA van gipskarton lijkt simpel maar gebeurd best door ervaren vakmannen.   Want het is pas wanneer alles geschilderd of behangen is dat alle oneffenheden zichtbaar komen.